Comunicarea nonverbala…dincolo de cuvinte…

Stiati ca in procesul comunicarii interpersonale, doar 7% din mesaj este comunicat verbal in timp ce 93% este transmis non-verbal?
Cei mai multi oameni cred ca doar cuvintele sunt capabile sa poarte un mesaj, cand de fapt, orice gest, mimica, stil vestimentar, culoare, contribuie la crearea dispozitiei in care omul primeste cuvintele.Expresiile faciale, variatiile de voce, miscarile picioarelor sunt toate modalitati de comunicare non-verbala prin care individul transmite mesaje altora.Adesea este o mare discrepanta intre comunicarea verbala si comunicarea non-verbala.
Daca esti in dubiu…ai incredere in ceea ce vezi…nu in ceea ce auzi…deoarece cuvintele pot fi manipulate dar gesturile sunt mai greu de controlat.

Se spune, si pe buna dreptate, ca ochii sunt oglinda sufletului…
Ochii vorbesc intotdeauna…Modul in care privim si suntem privitiare legatura cu nevoile noastre de aprobare, acceptare, incredere si prietenie.
Chiar si a privi sau a nu privi pe cineva are un inteles. Privind pe cineva, confirmam ca ii recunoastem prezenta, ca exista pentru noi; interceptarea privirii cuiva inseamna dorinta de a comunica. O privire directa poate insemna onestitate si intimitate, dar in anumite situatii comunica amenintare. In general o privire insistenta si continua, deranjeaza. Privitul in jos, arata, adesea, respingere.
Realizarea contactului intermitent si scurt al privirilor indica lipsa de prietenie. Miscarea ochilor in sus exprima incercarea de a ne aminti ceva; in jos exprima tristete, modestie, timiditate sau ascunderea unor emotii. Evitarea privirii inseamna ascunderea sentimentelor, lipsa de confort sau vinovatie.

Ochii sunt un indiciu important atunci cand dorim sa aflam daca cineva ne vorbeste sincer sau ne ascunde ceva…

Advertisements

5 Comments

 1. Cristina Pop said,

  April 5, 2007 at 9:36 am

  Este un text foarte bine realizat;scurt, succint si la obiect.
  Cristina Pop.

 2. florentina said,

  April 10, 2007 at 12:36 pm

  Ai pus punctul pe I

  Florentina

 3. Tina said,

  April 11, 2007 at 8:42 pm

  Hmm… da… deci,… nu va apucati sa faceti gesturi ample cu mainile sau picioarele, nu dati din cap prea larg, nu dati ochii peste cap, nu radeti prea strident si din orice… ca o sa va dati de gol si o sa va duca direct la …. NEBUNI ! :))

 4. Elena said,

  April 12, 2007 at 7:52 am

  Bine scris.

 5. April 14, 2007 at 1:32 pm

  Si nu ti se pare extrem de nedreapta kestia asta cu 7% ? Cat de putine sanse ai sa …impresionezi! Poate intr-o zi te doare capul, nu ai dormit bine, te roade pantoful, sau pur si simplu…ai o zi proasta a parului (asta ca sa nu folosesc englezismul “bad hair day”:))). Ce se intampla atunci? toti oamenii noi pe care ii cunosti isi formeaza o impresie proasta despre tine?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: