Dreptul la libera exprimare…Oare?

Blogul lui Marius Pahomi a disparut din peisajul virtual romanesc … Insa nu despre disparitia lui am sa vorbesc in continuare, ci despre scandalul in urma caruia Pahomi a « decis » sa-si inchida blogul.
Despre ce a fost vorba?
Pe scurt: IAB Romania (Interactive Advertising Bureau) s-a nascut acum putine luni si reprezinta primul organism calificat sa faca si sa desfaca legile internetului care poposeste in Romania. Ca orice multinational, si-a ales oficialii din Romania, reprezentati de mari agentii media si publisheri. Ca fapt divers, presedintele (CEO-ul) IAB Romania poarta numele de Ovidiu Florea si vine de la compania Media Investment. Nu vreau sa intru in astfel de detalii pentru ca nu asta e profilul blogului meu, dar trebuie pentru ca cele de mai jos sa aiba vreo noima.Acum si mai putin timp un american, pe numele lui Stan Faryna, intr-o emisiune pe http://www.iabeurope.ws alaturi de oficialii Microsoft si Google, vorbeste despre cat este el de entuziasmat (timp de 2.43 minute) de piata romaneasca de internet. De fapt nu spune absolut nimic mai mult decat am spus eu in ultima propozitie, doar ca lui ii ia 2.43 minute si mie un rand. Nimic deplasat pana aici, dar din ce postura vorbeste respectivul la aceasta adunare de grei ai industriei? Din cea de presedinte IAB Romania! Or alegerile s-au facut in Romania…Explicatia este matematica de clasa I: dl. Faryna are si el o firmulita si are nevoie de PR. PR+experienta+STATUT = notorietate si credibilitate. Notorietate+credibilitate=dinero.

Care e legatura cu Pahomi?
Pai el a descoperit impostorul si l-a facut public in AdPlayers. Ce-au facut oficialii IAB Romania ca sa se spele de pacatul indolentei si de faptul ca un outsider a facut descoperirea si nu chiar ei? Au aruncat cu una-alta (substanta organica urat mirositoare) in dusmanul lor. Care nu era nicidecum dl. Faryna, impostorul, ci Pahomi, ca a facut public in locul lor acest fapt, contravenind probabil intereselor organizatiei IAB Romania. Nu i-ar fi rusine!

Indiciu: printre alesii IAB Romania face parte si un important colaborator al companiei unde lucreaza Pahomi, care s-a simtit puternic lezat si a aruncat si el cu substanta organica urat mirositoare montandu-i si pe multi alti jucatori din lumea internetului romanesc impotriva lui Pahomi.

Postul din cauza caruia Pahomi a „ales” sa isi reinventeze blogul, cum zice el…pacat insa ca in spatele acelei fete zambitoare, care ne intampina, se ascunde dezamagire…

Advertisements

4 Comments

 1. Cristina Pop said,

  April 5, 2007 at 9:49 am

  Trist, dar adevarat.Din pacate nu toti au dreptul la libera exprimare, iar acest text este dovada.Un exemplu mai bun nu se putea gasi.
  Cristina Pop

 2. florentina said,

  April 10, 2007 at 12:50 pm

  Din pacate nu a rezolvat nimic, din contra………. ar fi ideal ca noi toti sa luam atitudine atunci cand cineva incearca “sa ne taiate aripile”.

  Florentina

 3. Elena said,

  April 12, 2007 at 7:47 am

  Bun.

 4. diana said,

  April 16, 2007 at 5:25 pm

  hm.. am aflat ceva nou din acest articol, interesant! nu shtiam chestiile alestea, multumesc ca m-ai pus in tema cu asta.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: