Culorile care ne schimba viata

Probabil stiati deja faptul ca anumite culori ne influenteaza dispozitia, dar stiati si faptul ca medicii au pus la punct o multitudine de terapii prin care putem scapa de boli cu ajutorul lor?

Iata cateva culori care au un efect terapeutic asupra celor mai frecvente maladii datorate unui stil de viata dezordonat, caracterizat prin somn insuficient, lipsa miscarii si o alimentatie gresita.

DURERE DE CAP ?

Ultimele cercetari au stabilit ca cea mai eficace culoare care lupta contra durerilor, mai ales a durerilor de cap, este rosul aprins. Puneti-va o esarfa de culoare rosu intens in frigider timp de cinci minute. Aplicati-o apoi pe pleoape si stati zece minute intinsi in pat, pentru un rezultat mai bun. Rosul amelioreaza, de asemenea, circulatia sangelui si activeaza adrenalina.

INSOMNIE ?

Rozul este culoarea aleasa de doctori cand au de tratat bolnavi care nu pot sa aiba un somn odihnitor. Daca aveti frecvent insomnii sau va treziti des in timpul noptii, schimbati-va culoarea draperiilor si a cuverturii patului. Alegeti tonuri de roz dulce, stins, pentru a va bucura de odihna necesara. Culoarea piersicii este indicata pentru paturile bebelusilor agitati sau care au colici in timpul noptii.

OBOSEALA ?

Verdele are un efect pozitiv asupra sistemului imunitar, echilibrand energia intregului organism. Aceasta culoare, asociata cresterii si dezvoltarii, este in mod natural regeneranta. Pentru a va reface energia si entuziasmul, adaptati-va nuanta de verde, in functie de efectele dorite: verde intens contra deprimarii si verde kaki pentru incredere in voi.

MUNCA STRESANTA ?

Va simtiti surmenati si sunteti mereu nervosi din cauza serviciului? Incercati albastrul. Albastrul deschis va calmeaza, deoarece ajuta la stabilizarea tensiunii. Cand purtam albastru, creierul nostru emite unde linistitoare. Turcoazul (amestecul de albastru cu verde) echilibreaza cantitatea de lichide din corp, ajutand la eliminarea surplusului, de aceea se recomanda femeilor, in special in perioada ciclului menstrual.

Cand simtiti ca problemele se acumuleaza si nu mai aveti energie sa le faceti fata, purtati haine de culoare portocalie. Este culoarea optimismului si o sursa de energie naturala.

Advertisements

5 Comments

 1. Cristina Pop said,

  April 5, 2007 at 9:57 am

  Da este adevarat, terapia prin culori este cunoscuta si foarte apreciata.Iar afesctiunile mentionate in acest articol, se intalnesc la foarte multe persoane, datorate ritmului alert de viata.Nu ar strica cu nimic sa tinem cont de ele,atata timp cat ne sunt de folos.

 2. florentina said,

  April 10, 2007 at 12:39 pm

  Am auzit despre acest stil de terapie, insa nu am incercat niciodata, dar acum dupa ce am citit articolul scris de tine, am sa incerc……..m-ai facut curioasa.

  Florentina

 3. Tina said,

  April 11, 2007 at 8:11 pm

  OBOSEALA ?
  Verdele are un efect pozitiv asupra sistemului imunitar, echilibrand energia intregului organism. Aceasta culoare, asociata cresterii si dezvoltarii, este in mod natural regeneranta. Pentru a va reface energia si entuziasmul, adaptati-va nuanta de verde, in functie de efectele dorite: verde intens contra deprimarii si verde kaki pentru incredere in voi.

  Sa inteleg ca de asta i-ai dat siteului nuanta asta de verde?

 4. Elena said,

  April 12, 2007 at 7:40 am

  un articol necesar si util

 5. veronica said,

  April 16, 2007 at 4:06 pm

  Am mai citit articole de genul asta..terapia prin culoari…dar nu am incercat…si nici nu mi-am dat seama daca starea de spirit mi-a influentat alegerea culorilor hainelor….deci sa nu ma duc la cumparaturi cand sunt trista…nu de alta dar s-ar putea sa am numai haine de inormantare:(.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: