Muzeul de relatii publice…

…mi-a placut mult tema asta pe care am avut-o la “Relatii Publice in mediul International”; va mai aduceti aminte, nu?

Mi se pare o idee geniala…dar haideti sa va impartasesc si voua cum vad eu un astfel de muzeu…

Un muzeu de relatii publice…Ce mi-ar placea mie sa vad intr-un astfel de muzeu? Cum as vrea eu sa arate un astfel de muzeu? In ce zona ar trebui sa fie localizat un astfel de muzeu? Sunt intrebari de la care voi porni pentru a dezbate acest subiect.

In primul rand un astfel de muzeu mi-l imaginez ca fiind localizat intr-o zona centrala, usor accesibila oamenilor, o zona foarte circulata si cunoscuta. Cladirea trebuie sa fie una impunatoare, personalizata, o cladire  diferita de toate celelalte,  m-am gandit chiar sa aiba o forma originala….muzeu in forma de PR. In preajma cladirii ar fi de preferat sa fie multa verdeata, pentru a-i da viata si pentru a o pune in valoare.

La intrarea in muzeu oaspetii trebuie sa fie frumos intampinati, cu amabilitate si cu un zambet. La intrarea in muzeu ar trebui sa existe un hol spatios, incapator cu masute si scaune sau canapele…acolo oamenii se pot relaxa si pot citi pliante, brosuri, ziare pe tema relatiilor publice.

Bineinteles trebuie sa existe un ghid al muzeului care sa conduca turistii in muzeu si care sa le explice ceea ce vad.

Intr-un astfel de muzeu in forma de PR ar trebui sa existe mai multe camarute iar fiecare camera in parte sa aiba un anumit subiect, o anumita tema. Prima camera in care turistii trebuie sa intre va fi camera aparitiei si dezvoltarii termenului de relatii publice, din antichitate pana in prezent; aici va fi explicat vizitatorilor cand a aprut pentru prima oara acest termen, cum a evoluat termenul. Urmatoarea camera va fi camera definitiilor termenului; aici ghidul va trebui sa ofere vizitatorilor o idee de ansamblu a ceea ce inseamna „relatii publice”. O alta camera pe care vizitatorii vor trebui sa o viziteze este camera personalitatilor; aici vor fi afisate fotografii cu cele mai importante personalitati din lumea relatiilor publice din antichitate si pana in prezent. O alta camera va fi camera lucrarilor si a publicatiilor despre relatiile publice; aici se vor gasi carti, manuale, brosuri, reviste toate cu tema „relatii publice”…aceste lucrari pot fi cumparate de catre orice vizitator. O alta camera foarte importanta va fi camera in care va fi explicat turistilor care este structura unui departament de relatii publice si de ce este important ca o organizatie sa aiba un astefel de departament in structura sa. O alta camera in care vor intra turistii eu am numit-o camera confuziilor…si anume este vorba despre camera in care oamenii vor invata sa nu confunde termenul de relatii publice cu alti termeni precum: relatii cu publicul, publicitate, protocol, jurnalism sau marketing.

O ultima camera foarte utila va fi biblioteca sau camera de lectura; in aceasta camera turistii pot sta si citi carti din domeniul relatiilor publice sau pot chiar imprumuta carti.

Aceasta este structura unui muzeu de relatii publice in opinia mea. Cele sapte camere pot oferi oricarui turist o imagine de ansamblu asupra acestui termen destul de complex. 

Eu sunt sigura ca va exista intr-un viitor apropiat un astfel de muzeu si in mod categoric voi merge sa il vizitez !

Advertisements

6 Comments

 1. Oprea Ioana said,

  April 6, 2007 at 9:17 pm

  Ideea unui muzeu al PR este foarte interesanta, intrucat nu se acorda destula importanta acestui domeniu in organizatiile din Romania. Poate ca prin intermediul acestui muzeu ar trebui sa se faca o campanie de promovare a PR, cu scopul de a educa oamenii in acest sens, deoarece stim cu totii ca PR-ul contribuie semnificativ la succesul unei organizatii.

 2. florentina said,

  April 10, 2007 at 12:45 pm

  O idee excelenta, daca este nevoie voi vota……..

  Florentina

 3. Tina said,

  April 11, 2007 at 8:02 pm

  Hmm… Din pacate trebuie sa recunosc ca nu stiu prea multe despre relatii publice, dar daca s-ar face muzee despre toate chestiile pe care nu le cunosc io… ar fi Romania plina de cultura… Oricum organizarea muzeului (si aici nu conteaza domeniul) este interesanta si mi-ar placea sa vad mai toate muzeele organizate intr-o astfel de maniera, si mai ales sa am si ghid care sa-mi explice… Oricum vad ca ai putea sa lucrezi foarte bine la DEPARTAMENTUL RELATII PUBLICE DINTR-UN MUZEU… 🙂

 4. Elena said,

  April 12, 2007 at 7:34 am

  Este un articol bun.

 5. April 14, 2007 at 1:27 pm

  Ei…zilele astea se fac muzee pentru orice…de ce nu si pentru relatii publice? :)))) Imi place ideea cu cladirea impunatoare…se potriveste cu fass-ul care se face in jurul domeniului…pe afara e vopsit gardul, inauntru-i leopardul.

 6. veronica said,

  April 16, 2007 at 4:03 pm

  Hmm..o idee buna..dar oare cati il vor vizita???


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: